autredit

en del jag valt att kalla "bortvagen" (bortvaegen)

Publicerad 2010-10-19 01:29:42 i Allmänt,

klockan ar nastan halv ett pa natten & jag bestaller en flygbiljett i mammas namn till Nederlanderna. jag tar en riktigt dyr taxitur till ett litet privatplan & helt plotsligt sitter jag pa ett nattoppetcafé i Amsterdam, kan du tanka dig? med min stora skollaptop & en trasig vaska jag fick av pappa sitter jag i en frammande stad. Den ar nastan helt tom & jag kanner anda som att jag har hela varlden pa min arm. det ar fantastiskt vackert har! frosten har precis borjat lagga sig som ett tunt lager plastfolie pa de stadssmutsiga gatustenarna, aven gatulamporna har ser ut att frysa. i ett av alla gulnade skyltfonstren sitter sma porslinsgrodor & tittar pa en nackrosprinsessa som ar sa liten & ensam. i samma fonster finns 5 olika farger av julgransglitter. Hoppas inte mamma blir arg for att jag inte sagt att jag akt.

av nagon anledning sitter ika nord aven har, pa mitt café fast vid ett annat bord da & laser en bok av jane austen. kanske langtar hon efter nagot annat. jag onskar att jag vagade ga fram och beratta vilken otrolig manniska hon ar, hon tittade nyss pa mig & jag tankte att "snalla ika, kan du inte bli findus en gang for mig, snalla?" precis da ropade hon "PETTSON, TITTA PETTSON TITTAA NUU!!" for att snabbt dyka ner i boken igen. det var ett otroligt ogonblick jag aldrig kommer att glomma. det satter sig en liten fagel pa min axel nu & sjunger en afrikansk sang om frihet & karlek, jag vet att det ar afrikanska for jag horde honom sjunga hakuna matata innan.

nu ska jag forsoka hitta ett ledigt rum, alla jag sett inatt som gar omkring har roker cigaretter. hittade nyss en glodande fimp, pa den står "chesterfields" inprintat i silver. dom luktar som nagot skont jag kant forut. jag letar & letar men kan inte komma pa vad..

Kommentarer

Postat av: ljungberg.

Publicerad 2010-10-19 20:33:20

"som ett tunt lager plastfolie" <3



Du borde bli en sån författare som skriver korta historier i tidningar!

Postat av: moa

Publicerad 2010-10-20 00:20:22

håller med ljungberg.



och ja, vi borde kanske planera? så struntar vi i alla förväntningar o bara kör!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela